2014.11.08-09. Földtudományos forgatag

A Magyarhoni Földtani Társulat, a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet, a Magyar Geofizikusok Egyesülete és a Magyar Természettudományi Társulat Földtudományos forgatag címmel interaktív geokiállítást és vásárt rendezett a Magyar Földtani és Geofizikai Intézetben, Budapesten 2014. november 8-án és 9-én.

A kiállítást Fancsik Tamás a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet igazgatója és Baksa Csaba a Magyarhoni Földtani Társulat elnöke nyitotta meg. a rendezvényen bemutatkoztak a földtudományi kutatással foglalkozó intézmények, így a Miskolci Egyetem Kútfő című projektje is. Az érdeklődők megismerkedhettek az ásványkincseinkkel, a klímaváltozás nyomaival a kőzetekben, a földtani veszélyforrásokkal, a Földet vizsgáló geofizikusok különleges eszközeivel, a szénhidrogén kutatás érdekességeivel.

Bemutatták nemzeti parkjaink és geofizikai parkjaink legszebb felkereshető látványosságait, és geotúra ajánlatokkal várták az érdeklődőket. Ismeretterjesztő előadások, filmvetítések és a szecessziós épületet bemutató színesítették a programot.