2014.09.19. Tudományok és tehetségek kertje

Immáron negyedik alkalommal rendezték meg Magyarország legnagyobb, több ezer embert megmozgató tudománynépszerűsítő eseményét, a „Tudományok és Tehetségek Kertje” programsorozatot, melynek idén is a Magyar Nemzeti Múzeum kertje adott otthont.

Áprilisban a hasonló tematikájú kétnapos Tudományfesztiválon 29 kiállító, több mint 25 érdekes ismeretterjesztő előadás, drón, robot, pneumatikus autó, valamint természettudományos bemutatóval várták a kilátogatókat. Ennek eredménye több, mint 100 média megjelenés, illetve több mint 8000 látogató volt.

A Tudományok és Tehetségek Kertjében a cél a kultúra, a tudományok, a kutatás-fejlesztés, a művészetek, a sport, a startup vállalkozói szektor és a kapcsolódó társterületek népszerűsítése minden célcsoport érdeklődését szem előtt tartva.

 A Tudományfesztivál sikeréből kiindulva idén még színesebb programokkal és előadókkal várták a helyszínre kilátogatókat. Volt különleges autó bemutató, zajlottak tudományos versenyek és szakmai előadások, fizikai és kémiai kísérleti bemutatók, továbbá a látogatók találkozhattak olimpikon sportolóinkkal, és az eseményt egy igényes zenei csemegét nyújtó koncerttel zárták. A rendezvényen számos tehetséges és sikeres fiatalt állítottak példaként kortársaik elé,így megmutatva, hogy kellő kitartással, szorgalommal és céltudatossággal már fiatal korban is komoly

eredményeket lehet elérni, amelyek hazánk szellemi, gazdasági és kulturális versenyképességét is növelik.

A rendezvényen a nagyvállalatok mellett, egyetemek és főiskolák, kutatóintézetek, valamint startup cégek is bemutatkoztak közöttük a Miskolci Egyetem Kútfő projektje. A Nemzeti Tehetség Program megismertetése érdekében előadásokat szerveztek, külön tehetséggondozással foglalkozó standokat állítottak fel és „Tehetségbarát Önkormányzatok” számára is bemutatkozási lehetőséget adtak. A tehetséggondozó versenyek külön szekcióban mutatkoztak be, ahol személyes tehetségfelmérések zajlottak.

KÚTFŐ
A Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Karának felszín alatti vizekhez kapcsolódó nemzetközi kutatási potenciáljának fejlesztése célzott alapkutatási feladatok támogatása által
TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV-2012-0049